Menu
PředškolníVěk.cz
Chování dětí

Vybavení italské restaurace. Začněte u kuchyně!

Komerční sdělení

Komerční sdělení

21. 10. 2020

Italská kuchyně v naší zemi neztrácí na popularitě a nic nenasvědčuje tomu, že by se to kdykoliv mohlo stát. Není tedy divu, že se stále vytvářejí nové restaurační zařízení, jejichž menu se zaměřuje hlavně na pizzu a těstoviny. Restaurace s takovým profilem by měla být vybavena vhodnými nástroji, které umožní servírování jídel nejvyšší kvality. Čím byste měli vybavit italskou restauraci?

Pec na pizzu

Toto je pravděpodobně první zařízení, které přijde na mysl, když se někdo zmíní o italské kuchyni. Pece na pizzu jsou velmi důležité, protože jejich typ určuje konečnou chuť jídla. V současné době existuje na trhu velký výběr specializovaných pecí na pizzu, avšak každá z nich má mírně odlišnou charakteristiku. Před zakoupením tohoto zařízení se proto vyplatí seznámit se s vlastnostmi základních typů pecí. Jejich konstrukce se standardně skládá z vysoce kvalitní oceli odolné vůči vysokým teplotám, poškrábání a promáčknutí. Vnitřek je vyplněn šamotovými deskami, jejichž úkolem je dokonale udržovat teplo uvnitř komory. Kromě toho se nachází mezi vnitřní a vnější stěnou pece izolátor, který zadržuje teplo uvnitř pece. Nejprve byste měli přemýšlet o tom, jaká velikost pece na pizzu je potřebná pro obsloužení vašeho gastronomického zařízení.

Jednokomorové pece jsou kompaktní a snadno se používají, ale jejich schopnosti a vlastnosti nejsou ménší či méně účinnější než větší zařízení v tomto segmentu. Tyto pece jsou vhodné do malých jednopokojových místností nebo dokonce ve food truckách. Umožňuje ideální pečení pizzy a nezabírá příliš mnoho prostoru v kuchyni. Gastromania.cz nabízí velmi kompaktní jednokomorové pece, jako jsou ty značky Hendi o rozměrech 48x42x19,5 cm, ale také o něco větší Redfox o rozměrech 71x65x30 cm.

Jsou dvoukomorové pece lepší?

Dvoukomorová pec se vyznačuje tím, že každá komora má svůj vlastní topný systém, který zajišťuje rovnoměrné rozdělení tepla v každé části pece. Tento produkt sice zabírá více místa, ale zároveň je věnován prostorům, které jsou schopny pojmou větší množství hostů. Dvoukomorové pece dostupné na Gastromania.cz jsou jednoduché na obsluhu a umožňují nezávislé řízení teploty obou komor. Toto řešení je optimální pro většinu malých restaurací. Pece na pizzu s více než jednou komorou se příliš neliší od menších protějšků. Největší nesrovnalost je jejich velikost. Pokud máte zájem o dvoukomorové pece, podívejte se především na značky Redfox a Hendi.

Příslušenství užitečné v pizzeriích – lopatky na pizzu

Při vybavování lokálu potřebným vybavením byste měli také přemýšlet o náčiní, které usnadní každodenní práci. Jednou takovou maličkostí jsou lopatky na pizzu. Je to malá věc, která pomůže kuchařům vytáhnout horkou pizzu z pece. Lopatky na pizzu dostupné na Gastromania.cz jsou vyrobeny z vysoce kvalitních materiálů (např. z nerezové oceli) a jsou vybaveny ergonomickými rukojeťmi. Každý profesionál ocení produkt, který nejen zrychlí práci, ale také ji učiní bezpečnější.

Ohodnoťte tento článek:
4,8

Právě čtete

Vybavení italské restaurace. Začněte u kuchyně!